5 tips för en mer levande & personlig inredning

Eftersom det är så många nya som hittat hit den senaste tiden så tänkt jag dela med mig av ett gammalt inlägg som blev väldigt uppskattat. Detta är 5 punkter jag alltid bär med mig när det gäller inredning om som jag lägger stor vikt i. Så en favorit i repris kommer här

Idag tänkte jag bjuda på 5 tips som gör en inredning mer levande och personlig. För det finns vissa små saker i ett hem som kan bidra till den stora helheten, och det är där man kan ändra så mycket för att få fram olika känslor och intryck.

1. Belysningen. I ett normalstort vardagsrum ska det vara mellan 5-7 armaturer för att få bäst belysning i rummet. Det är allt ifrån stämningsbelysning, allmänbelysning eller punktbelysning. Att tex lysa upp hörnen i rummet skapar genast en mycket mjukare känsla då hörnet "suddas ut" på ett annat sätt. Och har man något extra fint hem, en tavla, en dekoration eller vad som helst egentligen så passar det ju perfekt att sätta en punktbelysning på just denna för att framhäva detta föremål.

2. Former. Om jag ska ställa iordning ett stilleben på en byrå tex så är jag alltid jättenoga med att blanda former. Tänk dig ett stilleben med 3 små runda vaser och en rund liten ljuslykta. Det blir ganska enformigt och eftersom de alla ser lika dana ut i form så kommer de försvinna in i mängden. Om du istället tar en av dessa små runda vaser, en lite högre ljuslykta kanske i form av ett kronljus och sen en liten unik dekoration som blir en detalj för att binda ihop stillebenet. Då kommer var och en av dessa saker fram. Dom lyfter varandra och kompletterar upp varandra så det blir harmoniskt för ögat.

3. Färger. Vi säger att jag har en blå stor vas som jag jättegärna vill ha med i min inredning. Då är det bästa att ta in minst 2 till mindre föremål med ungefär samma färg. Man brukar säga att varje färg ska kunna återses i 3 olika föremål för att få en röd tråd, annars är det lätt att den ser malplacerad ut. Så ställer jag in min stora vas som jag älskar och kompletterar med kanske 2 röda kuddar och en bukett med blommor som även dom har lite blått.i sig och ställer på ett annat ställe i rummet. Så kommer min stora vas in i inredningen på ett bättre sätt och blir en del av allt.

4. Tavlor. Jag kan inte nog poängtera om hur personligt jag tycker detta är. Man kan göra så mycket mer tavlor och skapa så mycket känslor för ett rum. Om det så är privata familjebilder eller köpa posters så beskriver det personerna som bor där och lyfter inredningen.

5. Var sak har sin plats. Denna punkt tycker jag är så viktig i ett hem, samtidigt har jag varit väldigt dålig på detta den senaste tiden haha. Men att komma in i ett vardagsrum och känna att alla saker som står där är väl utplacerade. Många gånger placerar man ut tex en ljuslykta mitt på en bänk för att man vill ha lite ljus där. Men den känns inte som en del av resten som står på bänken. Då är det bättre att ta bort något annat eller flytta om alla sakerna på byrån för att den ska få "sin plats" annars kan det lätt uppfattas som rörigt. Många saker har man framme för att man använder dom ofta men de har inte riktigt fått en plats på det sättet den kanske skulle behöva.

Kram Linnea

Gillar