Att ha en plan

Hej på er!

Något av det viktigaste jag vet när det gäller att nå sina mål och verkligen ta tag i det man vill. Det är att göra upp en bra plan. Och sen naturligtvis ha rätt tankesätt med sig. Med rätt tankesätt och rätt motivation så kommer man klara allt. Jag har ju planerat att börja uppdatera mer inredningstips osv här på bloggen. Men så länge jag hade min utbildning så tog det lite för mycket tid. Så istället för att göra det halvdant så sköt jag upp det till hösten. Och denna höst känner jag för att påbörja något nytt som jag verkligen kan fokusera och lägga min tid på. Och som jag samtidigt känner att jag kan växa och utvecklas i.

Så min plan för att påbörja detta är några punkter jag listan nedan:

1. Motivation & tankebanor - Jag har tänkt på det ett tag. Gått igenom olika sätt i mitt huvud och verkligen tagit mig tiden att bygga upp en ide. Ska jag göra det ska jag göra det helt och hållet. När jag nu tänkt på det flera varv har jag kommit fram till en bra plan från början till slut.

2. Satt upp ett datum för när jag ska börja - Jag diskuterade detta med Emil igår och till min stora förvånad så var han lika taggad på att göra om som jag, haha. Så vi kom fram till att redan till helgen ska vi köra ut allt i sovrummet och göra en "nystart"

3. Tänka långsiktigt - Jag målar alltid upp en bild i huvudet på det resultat jag vill ha och vad det kommer att medföra för mig. Som med utbildningen så såg jag det där certifikatet framför mig och hade det i åtanke hela tiden. I detta fall fokuserar jag på sovrummet och tänker mig in i känslan jag kommer få när jag kliver in i sovrummet och ser det där drömsovrummet som jag vill ha.

4. Allt du gör utvecklas du i - Jag vet att med detta så kommer jag utveckla min inredning ännu mera och jag kommer lära mig nya saker på vägen. Jag kommer dels få igång mitt intresse i hemmet igen och jag vet att min kreativitet kommer blossa upp igen när jag väl sätter igång. Det kommer ju inte stanna i sovrummet om jag känner mig rätt. Många bollar i luften och jag kommer småplocka i alla rum för att göra det "lite bättre". Jag tycker det är fin sak att tänka på också, även om det känns tungt och jobbigt att göra något så finns det oftast alltid något du lär dig utav i allt du gör.

5. Ha delmål - Detta är ett litet steg på vägen i mina större mål. Men att ha delmål och små projekt som du kan väva in i det slutgiltiga målet är en bra bit på din resa. Jag vill verkligen satsa på inredningen och då gäller det bara att ta sig i kragen och sätta igång. För varje dag som går så skjuter jag upp massa småvägar som leder till målet.

6. Just do it! - Den här tycker jag funkar i det mesta. Stäng av alla negativa tankar och "åh vad jobbigt.." tankar. Bara gör det så kommer känslan efteråt vara betydligt skönare än vad den hade varit så länge du fortsatt skjuta upp det. Börja smått om det känns bättre, men sålänge du gör något så är du alltid på rätt väg.

Ett stort delmål på min väg till det stora målet.

Kram Linnea

Gillar