Att hitta styrka i vardagen

Hej på er!

En ny vecka är här och jag är tillbaka i rutiner med jobb och vardagslivet. Det kändes dock lite tungt igår att veta att jag skulle tillbaka till jobbet igen efter 2 veckor hemma. Helgen har även bestått av massa tankar och stress kring allt igen, den där vilsna vägen vart man hör hemma och vad man ska göra. Men jag har några små trix som jag brukar ta till mig när det blir rörigt i huvudet och allt känns bara svårt. Det är något jag haft med mig det senaste året som funkat väldigt bra för mig, en liten hjälp på vägen att känna sig mentalt stark.

Mina bästa tips för att hitta styrka i vardagen.

- Först måste jag tipsa om Christer Olssons nya bok "våga veckla ut dig". Christer Olsson som jag nämnt tidigare är nog den mest inspirerande person jag vet. Efter vi såg honom live på framgångs showen hösten 2019 har jag läst alla hans böcker och hittar så mycket tips och styrka i olika tankesätt man får till sig.

- Peppande citat. Att ha några på lager att kolla tillbaka på när det känns svårt och rörigt är för mig en väldigt stark sak som går rakt in och förbi alla velande tankar.

- Våga testa! En sak jag ofta tänker på när jag ställs inför olika scenarion är "våga, vad kan gå fel?" Att våga utsätta sig för saker och testa nya grejer kan leda till 2 saker. Jag upptäcker att det är jättekul, blir starka i mig själv och känner att jag klarade det utan problem. Eller 2, det var inte min grej och jag borde testa något annat. Eller eventuellt att jag lär mig av det och tar det vidare till nästa gång jag ställs inför samma scenario. Och båda alternativen innebär att jag bär med mig en erfarenhet och växer som person.

- Rädslan över att om några år känna att jag ångrar att jag inte gjorde allt.


Att ha en bild framför sig vad man vill och vart man vill komma är jätteviktigt för mig. Men att ha en klar bild över något innebär också att man ständigt måste göra något för att försöka komma dit. Det kommer aldrig funka att ha det där målet och samtidigt tänka "jag gör det sen" "jag börjar på min väg mot målet nästa månad, eller nästa år".

" Allt som inte är under utveckling är under avveckling" - Christer Olsson

Detta citat har betsat sig fast i min hjärna och något jag ofta tänker på. Stannar du upp på din väg mot ditt mål så avvecklar du sakta men säkert det du lärt dig. Att fortsätta på vägen mot ditt mål även om det kanske inte är under samma tempo hela tiden innebär att du ständigt utvecklas och kommer en liten bit närmare ditt mål.

Tankar jag har som dragit ner mig är vart jag hör hemma. Vart vill jag bo och vart bör jag bo? Jag vill bo i en liten stad nära familj och vänner men tänker jag karriär så bör jag kanske bo.i Stockholm. Men grejen jag lärt mig där är att det spelar ingen roll vart jag bor. Vill jag bo i en mindre stad och samtidigt ha det där jobbet som kanske finns i Stockholm så får jag jobba lite hårdare men gå en annan väg för att få det i den stad jag känner att jag hör hemma. Allt handlar om tankesätt och viljan att vilja. Och just viljan att vilja gör så mycket. Har du en tillräckligt stark vilja och mod att våga så kommer du att komma dit du vill oavsett vilken bakgrund eller vart du startar.


Kram Linnea

Gillar