att välja bort människor i sitt liv

Detta är verkligen något jag haft sjukt svårt med. Att sortera bort de människor i min omgivning som endast ger mig negativ energi och som egentligen inte bidrar med något positivt alls, men det är sjukt svårt!

Jag har alltid velat se det positiva i människor och tro gott om alla. Jag har med andra ord alltid litat på personer jag träffat och vägrat se att de skulle ge mig något negativt. Men så är det ju, alla funkar inte med alla och alla är tyvärr inte ärliga, snälla människor. Och för att jag ska se det så krävs det väldigt mycket. Jag vet inte om det är positivt eller negativt att vara sån? Antar att det är lite båda. Det är ju bara mig själv det skadar i slutändan att inte välja bort dessa "negativa" människor, för de tillför ju inget bra för min del och när jag fortsätter ge dessa en ny chans skadar det bara mig själv ännu en gång.

Sen jag började gå till min psykolog i höstas så har jag verkligen fått en inblick i hur detta påverkat mig. Att välja å ha kvar dessa personer gör att jag aldrig kommer kunna växa i mig själv eller få tillbaka det som förstördes i mig pågrund av dessa. Men som sagt så behövde jag hjälp från personer utifrån att öppna ögonen för detta och faktiskt välja bort dem. Men det är svårt! Att ha en person i sitt liv och sedan bara bryta är jobbigt. Det jag försöker fokusera på när jag känner att jag vill släppa in personen igen och ge den en nya chans är vad den gjort för fel. Alltså tänka på det negativa och dåliga. Det låter kanske jättedumt men för mig behövs det att jag påminner mig om vad den här personen tillför och vad den gjort. Jag har hellre en riktig vän med bra energi än flera falska negativa. Och det tror jag alla mår bäst av!

♡♡♡

Kram Linnea

Gillar