Balsammetoden | Hur jag fick tillbaka mitt hår

Har skrivit ett tidigare inlägg om balsammetoden och hur det räddade mitt totalförstörda hår, men det var några år sen så tänkte göra en liten update om det.

Varför valde jag att börja med balsammetoden från första början?
När jag gick i 6an började jag platta mitt hår, vilket egentligen var helt onödigt eftersom jag har platt hår. Men då tyckte jag inte det var tillräckligt och jag ville ha det ännu plattare. Detta resulterade ju såklart i att mitt hår gick av, det blev kortare och kortare och slitnare och slitnare. Det var förstört med andra ord. När jag senare började 7an slutade jag att platta håret och klippte av allt som var slitet, efter de frisörbesöket hade jag inte längre hår än till axlarna. Den ena sidan fortsatte krypa uppåt och blev mycket kortare och tunnare än den andra, detta var pågrund av att jag hade snedbena under mina "plattahåretperiod" så den tog mer stryk än den andra. Jag ville inget annat än ha långt hår! Jag slutade helt platta, locka, föna eller göra något över huvudtaget med mitt hår. Jag åt tabletter som skulle vara bra för håret och försökte med allt men inget gav någon större effekt.

Våren 2014 såg jag en video av Therese Lindgren om balsammetoden och tänkte direkt att "varför inte" vad har jag och mitt axellånga krympande hår att förlora? Jag köpte hem allt som behövdes, gjorde min "sista tvätten" och satte igång. Efter första tvätten med balsammetoden kändes håret så otroligt lent och skönt! Mitt hår har alltid haft en förmåga att tova sig hela tiden men det blev betydligt lättare efter jag började tvätta med balsam bara.

Jag fortsatte med det eftersom jag kände att mitt hår blev mycket bättre och fick en helt annan kvalité, sen hade jag hört att man helst skulle hålla på i 6-8 månader innan man märkte bra resultat. Jag körde stenhårt på detta och använde ingen som helst värme på håret och var jätterädd om det. Jag började även gå till frisören med jämna mellanrum för att få bort de slitna topparna så det höll sig friskt hela tiden. Efter ungefär 1 år hade jag fått tillbaka jättemycket hår och jag fick ofta kommentarer om att mitt hår växt otroligt snabbt. Även min frisör påpekade det under varje frisörbesök.

Jag håller fortfarande på med balsammetoden och trivs jättebra med det. Har haft lite uppehåll under min tid med extensions men så fort jag tog ur dem så började jag med balsamen igen. Det var även till stor hjälp när jag 2015 gick från brunett till blond igen. Gjorde massa urfärgningar men eftersom vi inte ville blondera håret för att slita på det så blev det ganska orange då passade balsammetoden jättebra för att få bort det! (Varför står längre ner i inlägget )

♡♡♡

Såhär såg håret ut i slutet av 2013 ett tag innan jag började, hemskt om jag får säga det själv haha.

♡♡♡

Detta är 1 år efter jag började med balsammetoden och redan här ser man en stor förändring

♡♡♡

Dessa 2 är lite innan jag klippte av håret för exstensionsen, det var riktigt längesen jag hade så långt och "fint" hår.


För att börja med balsammetoden

♡ Börja med att tvätta håret med schampot (detta för att få bort alla sulfater, silikoner och mineraloljor som annars finns i schampon. Detta vill man få bort när man använder sig av balsammetoden) Detta gör man bara en gång, nästa gång du tvättar håret använder du bara balsamet som i steg 2 här nedanför.

♡ Tvätta sedan håret som vanligt med Coop balsamet som "schampo" och det andra balsamet som balsam-balsam.

Svårare än så är det faktiskt inte!


Bra att veta om balsammetoden!

♡Använd inte produkter som inte försvinner med hjälp av vatten. Vissa produkter behöver man schampo för att få ur och då försvinner det inte med bara balsam.

♡Färgar du håret så är balsammetoden inget bra alternativ eftersom de drar ur färgen mycket mycket snabbare! Jag använde mig av balsammetoden när jag gick från brunett tillbaka till blond för att få bort det orangea som blev med urfärgningen.

♡ Har du varit till frisören tex och de tvättat med vanligt schampo och kanske även haft i produkter, gör en "sista tvättet" igen bara innan du böjar med balsammeotden igen.


Länkar videon från Therese som var den första jag såg och som fick mig att börja med detta HÄR! ♡

Kram Linnea

Gillar