B&W tavelväggar

Samtliga posters kommer från posterstore.se (Ej i samarbete)

Äntligen har jag fått pyssla med det jag tycker är roligaste med inredningen. Tavelväggar! Förut gjorde jag enskilda tavelväggar kopplade till en viss inredning och det tänker jag att jag ska ta upp och göra igen. Men detta inlägg får bli en liten mjukstart med ett tema på svartvitt och lite olika sätt man kan sätta ihop en tavelvägg.

Det jag personligen gillar mest när jag sätter ihop en tavelvägg är att gå "i linje" med alla tavlor. Dvs alla tavlor ska följa någon linje i ihopsättningen men helst inte för mycket av ytterkanterna. Jag har inte direkt ett namn för dessa varianter då det inte finns några klara "regler" kring hur det funkar. Det viktigaste att tänka på är bara att varje tavla ska gå i linje med någon annan för att det inte ska bli för rörigt. Slänger in en beskrivning jag haft tidigare här så det blir lite lättare att första.

Sen finns det ju självklart en massa andra sätt att sätta ihop sin tavelvägg. Ett nytt sätt jag sprang på under min utbildning var "jämn ytterkontur". Det är en lite mer stilren ihopsättning och kan vara väldigt fin i sin helhet eller tillsammans med enstaka möbler på rätt ställe. Risken med detta är att man sätter tavelväggen där den inte riktigt får rätt plats och den blir att uppfattas som "instängd" där av föredrar jag tavelväggar "i linje" för att den ska ta lite mera plats i ett rum.

En annan variant är "horisontell linje" där man följer mittenlinjen och gör den lite mer "öppen" i ytterkanterna, dvs den går inte i linje längst ut.

Jämn ytterkontur

Horisontell linje

" I linje "

Här nedan finns en beskrivning kring hur jag tänker kring att sätta ihop en tavelvägg.

Kram Linnea

Gillar