Det viktigaste för mig i ett rum - Inredning

Tänkte testa på en ny typ av inlägg "det viktigaste för mig i ett rum - inredning" alltså kort och gott, det jag lägger mest tid på eller hur jag tänker när jag inreder ett rum. Tänker att jag tar ett ämne för varje inlägg och förklarar lite runt det och hur jag tänker kring det.

Färgskala

Det första jag tänker på när jag ser ett rum är hur färgerna går ihop med varandra, att de passar ihop men samtidigt inte flyter samman. I vissa fall kan jag tycka att vitt på vitt är jättesnyggt om inte det smälter ihop bara. I början var jag mycket för vitt och köpte nästan ingenting i någon annan färg, nu kan jag inte minnas sist jag köpte något i vitt. Alla mina senaste köp går mot det mörkare hållet fast i olika nyanser.

Eftersom vi har nästan alla rum målade i vitt här hemma så vill jag ha mörkare färger som bryter av men absolut inte så mycket att hela rummet känns mörkt. Samtidigt som jag vill bryta av från de ljusa väggarna vill jag inte ha den där starka övergången att allt är svart eller vitt. Det ska kännas mjukt och "mysigt" att se på rummet. Tänk er en färgcirkel där färgerna tonar in i varandra och övergår i olika färger. Så vill jag ha det! Från Vitt till svart ska rummet gå med färgerna där emellan, så alla olika nyanser av grått, svart, vitt osv funkar ihop med varandra. Sen kan jag absolut stoppa in en grön växt här och där för att få någon färg men det är fortfarande rätt behagliga färger som passar med resten av lägenheten.

♡♡♡

Kram Linnea

Gillar