Detaljer från vardagsrummet

Hej på er!

Igår slängde vi ut de gamla katt-trädet och monterade upp det nya. Så skönt med något som ser betydligt bättre ut haha. Det andra har totalt förstört känslan i vartenda rum vi haft den. Så denna som ser lite mer hemtrevlig och mysig ut och som dessutom är enkel att flytta kommer underlätta enormt.

Idag kom även tv-bänken och Emil har haft fullt upp med att montera upp den idag. Dock har jag sagt att han inte får ställa ordning något utan mig haha (viktigt!). Men jag passade faktiskt på att fota lite små detaljer i vardagsrummet igår kväll som jag hittills känner mig så nöjd med. Vi har nu fått en bättre färgskala i hela rummet som går i mörkare toner men ändå med en ljus bas för att inte hela rummet sk uppfattas som mörkt och trångt.

Min stora favorit när det kommer till lampor är ju denna som vi pysslat ihop själva. Den ger sån fantastisk stämningsbelysning samtidigt som den lyser upp hörnet i rummet så bra. Jag är dock inte helt säker på placeringen än. Det återstår att se när alla nya saker hamnar på sin rätta plats.

När vi ändå pratar belysning så valde jag att ta in en mörkare lampa i vardagsrummet nu. Tidigare hade vi en vit men jag tyckte den kändes lite felplacerad när det blev en vit "plutt" på fönsterbrädan haha.

Sen pampasgräs och naturfärger älskar jag att blanda in i en inredning. Tycker det tillför så mycket harmoni med dess färger och former. Nu känns det lite tomt när man kollar mot soffan från ingången men med rätt tavelvägg som kompletterar upp så kommer det bli superbra!

Ett tips som jag skulle vilja tillägga som gör sig superfint i alla rum är skuggor! Man kan skapa så mycket känsla i ett rum med rätt belysning och har man då även rätt saker framför armaturen så kommer man få superfina skuggor som bidrar till det lilla extra i ett rum. Och gör det lite mer "levande".

Ta tex vår lampa på första bilden. Anledningen till att jag älskar den så mycket är just för skuggorna den ger på väggen.

Kram Linnea

Gillar