En ny bästa vän

Hej på er!

Fick hem den här helt fantastiska boken för ungefär 2 veckor sen. Hittade den när jag satt och googlade runt efter en ny almanacka. Detta är alltså en typ av almanacka fast det finns inga utsatta datum eller veckoplanering. I den här planerar du och skriver in de dagar du vill och sätter upp mål för dig själv. Som idag har jag listat upp de jag behöver göra idag och i slutet av dagen kan jag gå tillbaka, kryssa de jag gjort och sen fylla i de två rutorna "detta har jag gjort bra" "detta har jag lärt mig idag" och jag tror det är riktigt bra för min egen skull. Jag måste liksom komma på något bra jag gjort idag och det är inte alltid så lätt.

Jag älskar detta koncept just för att jag behöver ha saker nedskrivet och se det framför mig för att jag ska kunna förändra saker i min vardag. Man börjar med att skriva ner mål man har inom vissa kategorier tex "ekonomi" "hälsa" "fritid" "jobb". Sen kollar man hur sin morgon/kvällsrutin ser ut och om det finns plats för att lägga till saker. Det kan vara små saker som "gör tåhävningar när du borstar tänderna" och det är något jag verkligen behöver göra för min fot som inte klarar av att gå längre sträckor. Men när jag inte har det i huvudet varje dag glömmer jag bort det.

Längst bak i boken finns en kategori där man skriver in saker man vill/ska göra varje dag och sen kryssar man för de dagar man gjort det. De är också något som triggar mig ATT göra det. Man vill ju kryssa för varje dag och vara stolt över att man klarade det. Att annars få sätta sig på kvällen och gå igenom dagen och se att idag fick man inte kryssa, de blir en besvikelse för mig själv.

Jag älskar denna bok just för att den får mig att ta tag i saker och det behöver jag verkligen. En riktig spark i baken.

♡♡♡

Kram Linnea

Gillar