ett nytt kapitel, en ny start

I samarbete med Personligalmanacka.se

Hej på er!

Som jag skrev i mitt föregående inlägg så har ett nytt kapitel startat i våra liv nu, med massa nytt inblandat och bara en väldig trygghet i vardagen som innebär massa nya möjligheter för oss. Och självklart massa nya planer vi har tillsammans.

Och som en stjärna från klar himmel så fick jag en notis om ett paket jag kunde hämta ut igår, en ny almanacka från personligalmanacka.se. Den kom verkligen så lägligt i tiden och med både massa saker på jobbet och fritiden som händer nu så. hade jag inte klarat mig utan min almanacka. Jag har varje år beställt en ny almanacka från personligalmanacka.se och jag måste säga att för varje år jag beställer så har det tillkommit så många nyheter så det är alltid lika kul att fixa ihop en ny och upptäcka nya funktioner och sidor att lägga till. Denna gång var extra kul då det fanns så många nya sidor som jag verkligen kände passade mig i vardagen.

Några sidor jag fastnade extra för denna gång var först och främst "Meal Planner". Herregud vad vi saknat att ha en tydlig plan för veckans alla måltider. Tidigare har vi skrivit på små lappar som ramlar bort och försvinner. Detta är något jag och Emil saknat otroligt mycket i vardagen så det var ett självklart val att ta med i mina slutsidor.

Nästa sida jag valde var "städschema". Tycker det är så skönt att ha en tydlig bild framför sig med olika uppgifter och att sen kunna bocka för vad man gjort och när, det är blir som en "att göra lista" fast ännu bättre. Nu vill jag dammsuga extra mycket bara för att få bocka av ännu en ruta i boken haha.

Jag blev så glad när jag såg att "spara lite & spara mycket" hade kommit in som alternativ. Har kollat på liknande sparmetoder tidigare och velat testa men de papperet har jag tappat bort för länge sen. Så att nu ha det samlat i en kalender gör det så mycket smidigare och enklare. Det handlar om att varje vecka spara en liten, eller större summa varje månad och där efter bocka för den summa man valt att spara, så på ett år har man sparat 10 000 (om man väljer "spara mycket"). Det är ju superkul att kunna göra det på ett sånt här sätt och varje vecka kunna spara antingen 5kr eller 400kr.

Sen valde jag även att ta med "min ekonomi" för att iallafall försöka skriva ner och planera en budget för varje månad. Detta är något jag verkligen vill bli bättre på för att få en tydligare bild av min ekonomi och vilka utgifter jag faktiskt har. Så detta ska jag verkligen försöka hålla mig till och göra som rutin varje månad.

Även nytt för denna almanacka valde jag att ta med en sida med randigt papper bredvid varje vecka. Insåg i min senaste kalender att jag skrev otroligt mycket varje vecka som sedan försvann och jag kunde inte koppla ihop det till vilken vecka det gällde. Så nu kan jag anteckna allt varje vecka på en hel sida vilket känns mycket lättare. Så det måste jag ge ett stort plus till. Det är mer än bara en almanacka nu för tiden, det är en bok jag har allt i och det känns riktigt skönt att ha allt samlat och inte behöva släpa på 5 olika böcker.

Vill du också beställa en personlig almanacka från personligalmanacka.se och testa alla dessa fantastiska funktioner i en bok får du nu 10% om du uppger VÄLKOMMENVÅREN i kassan.

Och jag kan med handen på hjärtat verkligen säga att denna kalender räddat mig i så många situationer och jag har svårt att tro att jag någonsin ska hitta en så personlig och bra kalender att strukturera upp mitt liv på som denna!

Den här delen känns extra bra med den nya kalendern, att ha yta att anteckna också skriva på varje vecka. Det är något jag verkligen saknat i alla mina kalendrar

Kram Linnea

Gillar