Ett positivare tankesätt

Hej på er!


Något som jag tror kan höja hela livskvalitén något enormt som jag vet själv funkar för mig men som jag inte är speciellt bra på (hehe). Ett positivare tankesätt. Eller till och med ibland att inte tänka alls. När det känns riktigt jobbigt att kliva upp 05.00 för att gå ut med hunden och sen göra sig klar för jobbet och det dessutom spöregnar ute. Då brukar jag köra på att inte tänka alls. När jag vaknar och tänker att jag måste gå ut med hunden hamnar man direkt i dessa negativa tankar och det känns bara ännu jobbigare. Istället kliver jag bara upp, slår på en podd och går ut. Allt för att inte tänka på det. För egentligen är det ju inte så jobbigt. Man får komma ut och komma igång direkt på morgonen och Stella är ingen långpromenerare på morgonen så det går rätt fort. Sen tror jag på att starta dagen med negativa tankar följer med en under hela dagen.

Samma gäller allt, ett exempel för mig är pluggandet. Ibland är det så trögt och man står stilla på samma ställe samtidigt som motivationen är på noll. Då brukar jag tänka på det där certifikatet som är så nära och känslan när jag har det i handen. Då kommer motivationen krypandes.

Att försöka blocka dom negativa tankarna och istället tänka på något annat eller rent av fokusera på något positivt istället gör allting så mycket enklare. Men det är inte alltid så enkelt som det låter. Jag själv hamnar ofta i de negativa och ältar att det bara känns jobbigt att göra det och det, trots att jag vet hur bra det kommer kännas när man väl gjort det.

En bra övning jag och Emil pratat om att testa är "7 dagar utan att klaga". Man ska helt enkelt under 7 dagar inte klaga på något. Dels för att själv försöka fokusera på det positiva men också för att inte sprida negativt runt om kring sig. För går jag runt och klagar på massa saker så kommer ju inte Emil heller bli speciellt positiv. Så med start idag börjar våra "7 dagar utan att klaga".

Det är även mitt nyårslöfte för i år, att få ett mer positivt tankesätt.

Kram Linnea

Gillar