Gnocchi med edemamepesto

Testade ett nytt recept idag med Gnocchi och hemmagjord edemamepesto, super gott! 

Det skulle egentligen vara zucchini riven på men missade den vid inhandlandet så fick riva lite gurka och hacka lite tomat, men det gick bra det med, bytte bara ut zucchinin och gjorde precis samma sak med gurkan som man skulle gjort med den.



Recept:

Ingredienser:


340g Bönpasta gnocchi

1st zucchini

1 tsk rosmarin, finhackad

1 tsk olivolja

250g edemamebönor utan skal

1 dl parmesanost, riven

1 dl rapsolja

1 st vitlöksklyfta

2 msk pumpakärnor

30 g ruccola

2 dl grönsaksbuljong

salt & peppar

1 frpk fetaost, smulad till servering


  1. Koka 2 dl grönsaksbuljong och låt svalna

  2. Hyvla strimlor av zucchinin med en potatisskalare och blanda ihop med rosmarin, olivolja och salt och peppar efter smak.

  3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen

  4. Mixa ihop edemamebönor, rapsolja, parmesanost, vitlök, pumpakärnor, ruccola och grönsaksbuljong till en jämn pesto, salta och peppra.

  5. Blanda ihop peston och pastan och rör även ned zucchinistrimlorna. Toppa med smulad fetaost.


Receptet hittade jag här ♡

Kram Linnea

  • Nära Bullermyren-Hagalund, Borlänge

Gillar