Homestyling - kök

Hej på er!

Äntligen får jag dela med mig av ett inredningsinlägg igen, denna gång en homestyling av kök. Jag tänkte gå igenom dom 3 enkla stegen man bör tänka på när man stylar ett rum. Detta blir ju lite inriktat på just kök men grunden är densamma i vilket rum man än ska styla.

Överblicka och reflektera - Hur ser mitt kök ut nu? Vad använder jag egentligen och vad hör kanske inte ens hemma i ett kök? Det första man kan plocka bort här om det gäller en styling inför en visning är personliga saker. Tex fotografier, certifikat eller andra saker som kan kopplas direkt till dig. Man vill ha en neutral bild av rummet utan att det kopplas till en viss person.

Neutralisera - Plocka bort alla lösa föremål och neutralisera rummet. Detta för att kunna städa igenom alla ytor och även för att vid stylingen ha en tom grund att börja på. Man blir ofta hemmablind och neutraliserar man då ytan man ska jobba med så blir det lättare att se rummet med nya ögon.

Styla - Nu vill vi bara ha med det nödvändigaste. Vid en styling ska man försöka hålla nere på så mycket som möjligt. Personerna som kommer på visning vill kunna föreställa sig deras egna möbler och stil i bostaden/rummet. Man vill även i detta fall framhäva bänkyta och därför är det extra viktigt att man håller inredningen så minimal men ändå hemtrevlig. Ett stort plus när det gäller styling av kök är att få in färsk frukt, färska blommor och kryddväxter. Gärna med färg. Detta ger en fräsch och levande miljö i köket. Man kan även plocka in levande ljus för att höja stämningen, det är även något som jag rekommenderar i alla rum i bostaden vid visningar och styling. Det höjer stämningen och bidrar till en hemtrevlig känsla.

I denna styling arbetade jag med det jag hade hemma. Vilket inte var så mycket frukt mer än några halvbruna bananer så dom fick åka in i skåpet tillsvidare. Men jag klipper in några bilder från vår förra styling vi hade inför en försäljning som aldrig blev av. (vår lägenhet ligger fortfarande ute som "kommande" och vill ni se hur det såg ut för ca 3 år sen så kan ni klicka HÄR)

Ett starkt tips när det gäller kök, skippa alla diskrelaterade saker. Som tex, disktrasa, diskställ, disksvampar och diskmedel. Detta kan både ge ifrån sig lukt och en ofräsch känsla. Ställ istället in ett doftljus som kan tändas under visningen, det ger både stämning och fräsch doft.

Ett annat tips är att gömma alla sladdar. Sladden till kaffebryggaren, vattenkokare osv. Rulla ihop alla dessa och lägg bakom så det inte syns.

Före

Neutraliserat

Stylat

Sladden uppe i hörnet på denna bild hör till en uv-lampa så den går tyvärr inte att plocka ner om jag inte vill ta ner den alltid. Men vid en riktig styling inför försäljning hade jag plockat bort den.

När man stylar matplatser kan man tänka på två sätt.

Avskalat och plats för mycket. Ett ställe man kanske spelar spel på, umgås eller äter middagar. Då räcker det med enkla medel som en bukett blommor och några ljus. Det bjuder in till mer än bara middagar.

Trevliga middagar/ köksrelaterat. Eller så fortsätter man på kökstemat och dukar fram för middag. Man kan alltså duka fram bordet så det ser inbjudande ut för en middag. Jag gillar detta alternativ mest då jag tycker en riktigt fin dukning känns hemtrevligare. Men det beror ju också såklart vart man har köksbordet. Har man det i tex vardagsrummet så kanske man vill öppna upp för fler användningsområden än bara middagar.

Kram Linnea

Gillar