Homestyling av sovrum

Äntligen dags för ett homestyling inlägg igen. Homestyling är ju något som ligger mig riktigt varmt om hjärtat och som jag verkligen själv vill utvecklas inom. Under kategorin "inredning" här på min blogg finns det en del andra inlägg inom homestyling där jag även stylar andra rum än just sovrummet. Ni kan även se mer på min instagram @liinneahedberg.

Det viktigaste 3 stegen när man ska styla ett rum inför tex en försäljning eller fotografering är

1. Överblicka och analysera

2. Neutralisera - plocka bort så mycket som möjligt i rummet. Dels för att få en "nystart" för att verkligen få bort onödiga grejer som inte bör vara med på en försäljningsbild tex. Men också för att kunna städa genom rummet noga och enkelt.

3. Styla! - Det absolut roligaste steget

Viktigt att tänka på inför en homestyling

- Plocka bort alla personliga föremål, dvs fotografier, certifikat/diplomer eller annat som kan kopplas direkt till dig som person. Inför en försäljning ska bostaden vara neutraliserad och öppen för så många målgrupper som möjligt. Personerna som tittar på bostaden ska själva kunna tänka sig in i att bo där.

- Ta bort alla husdjurstillbehör. Husdjur är det mysigaste som finns men hör inte hemma på försäljningsbilder. Man kan ju tänka sig att ett fint sovrum med en liten hund sovandes på sängen skulle vara ännu mer lockande. Men eftersom bilderna ska passa för alla målgrupper så är det bra att undvika husdjur i dessa sammanhang.

- Göm alla sladdar så gott det går. På försäljningsbilder brukar man vilja ha alla lampor och även levande ljus tända så att gömma sladdarna till armaturer kan bli lite svårt. Men gör så gott det går. Även sladdar till tex kaffebryggare, vattenkokare och annat, dra ur dem och vik ihop lite snyggt bakom så de inte syns på bilderna.

- Minimalisera inredningen. Tänk att personerna som ska gå på en eventuell visning vill kunna visualisera in sina egna möbler och inredning i bostaden. Så tänk sparsamt när du stylar och framhäv de större möblerna så gott det går. Tex i ett sovrum, här vill vi verkligen lita att det är ett sovrum som är ganska stort. Då lägger vi mest fokus på sängen så den lyfts i rummet, sen låter jag hörnen vara ganska tomma för att framhäva ytan som finns kvar.

- Lyft rummet funktioner. Här menar jag att ett sovrum ska vara ett sovrum och ett kök ska vara ett kök. Även fast vi använt sovrummet som en kontorsdel också så plockar jag bort det i stylingen. Ett sovrum ska ge en känsla av lugn och återhämtning. Så vi lyfter varje rums funktion.

Neutraliserat

Stylat

Kram Linnea

Gillar