Homestyling av vardagsrum

Ännu ett homestyling inlägg, yes! Tycker dessa inlägg är sjukt kul att göra men då det tar lite tid att fixa med allt så passar det ju superbra nu när jag bara går hemma om dagarna. Dock måste jag erkänna att jag ringde upp rasmus igår så han fick hjälpa mig att flytta de större sakerna som skulle ut ur vardagsrummet. Hemskt att känna sig så beroende av andra men är livrädd att förstöra knät ännu mer, så han fick komma upp och flytta på Viras klösträd haha.

Nummer ett vid en homestyling är som jag nämnt tidigare, neutralisera rummet! Plocka bort alla lösa objekt, alla personliga detaljer (certifikat, fotografier osv) och även alla djurtillbehör. Djurtillbehör ska aldrig vara med på en homestyling då det ger ett "orent" intryck. När rummet är neutraliserat så kör jag igång med en grovstädning av hela rummet. Dammsuger soffan, golvet och torkar av alla ytor.

När rummet är genomstädat så börjar jag med själva stylingen. Här är det extra viktigt att vara sparsam med detaljer. Vid en eventuell visning på lägenheten så vill man kunna se rummet och föreställa sig sina egna möbler i rummet. En styling i sånna tillfällen ska framhäva rummet och dess möjligheter. Proppar man in en massa objekt är det svårt att få en neutral bild av rummet och dess potential. Ett exempel här är tv-bänken. Vanligtvis brukar jag ha ett stilleben på sidan av TV:n men nu väljer jag att plocka bort det helt för att spara på detaljerna. Jag har även varit noga med att få in levandeljus kompletterat med en bra ljussättning i rummet. Att kunna tända ljus både inför en visning men också till bilderna som ska representera lägenheten till en kommande försäljning höjer intrycket av ett varmt och hemtrevligt hem. Doftljus är att föredra i många fall som tex i ett badrum.

Neutraliserat

Stylat

Bra att tänka på:

- Var sparsam med detaljerna
- Plocka bort alla djurtillbehör
- Använd dig av mycket levandeljus
- Neutralisera rummet innan styling för att kunna städa igenom allt lättare och få en "ny" inblick i rummet
- Plocka bort alla personliga tillbehör
- Framhäv objekt som är speciella för rummet (kan tex vara ett snyggt fönster, en kamin eller något annat som är speciellt för rummet/hemmet)
- Bra belysning

Kram Linnea

Gillar