Inredningstips - Fondvägg

Måste återigen berätta hur sjukt glad och nöjd jag är över hur det blev i vardagsrummet. Rummet fick en helt ny känsla, ett helt nytt rum med en så enkel lösning.

Fondvägg

Jag har riktigt länge velat göra någon stor förändring i vardagsrummet dock har vi inte så många olika alternativ på vad som går att göra. Jag visste att jag tröttnat extremt på dessa vita väggar överallt, jag ville få in mer grått. Men, hade vi valt att måla om hela vardagsrummet i en grå färg så hade rummet blivit så mörkt och litet. Så vi beslöt att bara måla en vägg i denna gråa färg. Och anledningen till att det blev just den väggen bakom soffan är många men här är några av anledningarna:

- Det är en av de långa väggarna så det blir en större förändring än om vi hade tagit någon av kortsidorna

- Det är den första väggen man ser när man kollar/kommer in i vardagsrummet. Så den ger det där första intrycket

- Solen ligger på mot den väggen i stort sätt hela dagen så den blir aldrig speciellt mörk och riskerar att försvinna

- Vi har minst möbler mot den så den kommer verkligen fram och framhäver rummet

Detta är även några punkter som jag använde mig av vid val av vägg. Vilken vägg är den första man ser? Vart kommer den framhävas bäst? Vad vill jag få ut av fondväggen? Hade jag velat ha den mörka väggen för att framhäva teven så hade jag ju satt fondväggen på samma sida som teven. Men i detta fall ville jag inte mörka ner något utan endast få in lite färg, så den soligaste väggen och den som syns mest är den som passar mig bäst.

Jag älskar att stå i köket och kolla in i vardagsrummet och se ett helt nytt rum. Få den där gråa känslan men samtidigt inte den mörka känslan. Som i sovrummet, där ville vi ha den mörka känslan och valde därför hela rummet i en riktigt mörk färg men med bra ljuskällor för att kunna få fram ljuset om så önskas.

♡♡♡

Kram Linnea

Gillar