Instängd i mig själv

Hej på er!
Jag är nu inne på min 22:a timme i tystnad. I början tänkte jag bara ”hur ska detta gå. Okej när jag är ensam hemma men när Emil kommer hem, hur ska jag inte kunna prata?” Men det har gått relativt bra ändå. Jag känner mig otroligt instängd i mig själv och en frustration i att inte kunna göra sig förstådd. Att kolla på tv tillsammans och inte heller kunna kommentera eller diskutera något av det man ser.

Jag har då åkt på nån inflammation på stämbanden och har en röst som nästan är obefintlig. En mening går helt okej, lite hes men i rätt tonläge går det. Sen går det bara utför. Tänk er att ni är dunderförkyld och så hes att rösten bara skär sig, i höga toner försvinner den helt. Och det är ett träningspass att delta i en konversation. Jag har verkligen fått kämpa mig fram för att trycka ut meningar som vartannat ord försvinner. Detta resulterade i att jag fick otroligt ont och dessutom sväller i halsen. Det jobbiga är ju att jag känner mig inte ett dugg sjuk, varken förkyld eller som att ”något är på gång”, jag känner mig helt frisk men har ingen röst.

Så min vecka som jag verkligen sett framemot med mycket kul på jobbet slutade i att jag nu får gå hemma i tystnad. Man värdesätter verkligen något så simpelt som att prata så otroligt mycket nu när jag inte kan göra mig förstådd och bara får bita ihop och skippa det där man annars tänkt säga. Men tack och lov har vi fått så otroligt fint väder den här veckan så att bara kunna få sitta ute i solen (i tystnad) underlättar vardagen.

Nu när jag inte heller har något plugg att fokusera på har jag istället satt upp lite ”att göra” här hemma så jag har något att fokusera på som inte innefattar att prata med någon. Idag stod tvätt och rensning av garderoben på schemat. Och vilken känsla det är att få byta ut höstkläderna mot sommarkläder, att bara få se lite färgglatt och somrigt när man öppnar garderoben. Älskar det!

Kram Linnea

Gillar