Lite pepp i vardagen - stressen över att allt måste vara så speciellt

Godmorgon på er!


En sak jag funderat på och nästan stressat över den senaste tiden, som egentligen är helt onödig. Utbildningar, jobb som måste vara något "speciellt", bostad och hela den biten. Jag trivs jättebra på mitt jobb jag har nu men ändå blir det en sån himla stress över att jag måste hitta något annat, något bättre, något jag kan tjäna mer på. Och i och med detta känner jag en stress över att jag kommer aldrig kunna flytta från Stockholm för det är här alla jobben finns. Men så är ju självklart inte fallet, det vet jag ju. Men ändå bli det en stress. Jag kan kolla på andra runt om mig och riktigt avundas hur lyckliga dom ser ut och hur nöjda dom är med livet utan att det behöver vara något speciellt. Man jobbar på ett vanligt jobb man trivs med, bor i en liten stad och njuter av varandras sällskap. Livet behöver inte vara så speciellt hela tiden, men det är här jag känner mig så vilsen. Jag önskar att jag hade kunnat vara nöjd med det jag gör nu och nöjas åt det enkla men fina.

Samma sak gäller utbildningar. Nu ser man alla som börjar på sina utbildningar och har en plan för livet. Återigen. Stress! Men så tänker jag ett varv till. Jag pluggar ju också? Fast jag pluggar på distans. Är det därför det inte känns lika verkligt? och hallå! Om 1 år är jag utbildad inredare & homestylingkonsult, det finns massor av jobb inom det. Inte bara i Stockholm.

Detta är vad som snurrat i mitt huvud den här morgonen och har väl egentligen gjort de senaste månaderna. Men Jag har ju svaret framför mig. Jag har en utbildning och jag har jobb överallt jag kan jobba med. Jag kanske kan bli nöjd över livet ändå.

Jag tror man måste sluta kolla på alla andra och sträva efter något "speciellt" hela tiden. Ibland är ofta det enkla det bästa. Man behöver inte göra allt så komplicerat för det ökar bara stressen och pressen på allt.

Nej, den här hösten ska jag lägga fokus på min utbildning. Njuta av att jag har ett jobb jag trivs superbra med och framförallt glädjas åt att jag har världens bästa sambo jag får dela mina vardagar med.

Kram Linnea

Gillar