Lite positivitet för att kicka igång veckan

Hej på er!

Jag ska inte ljuga, den här morgonen tog det verkligen emot att kliva upp och ta sig iväg till jobbet. Jag frös, jag var trött och hade noll motivation. Oftast brukar det vända efter lunch när man hunnit vakna lite men för att kicka igång motivationen ännu mer baka jag in en liten energi boost med mina bästa citat och peppande texter.

- "Viljan trumfar kunskap för att viljan skaffar sig den kunskap som viljan behöver när den behöver den"
Detta citat är något jag alltid bär med mig speciellt när det gäller att söka jobb eller utsätta sig för något nytt. För är det något du verkligen vill, tex ett jobb du verkligen vill ha men är osäker på om du har kunskap nog för att klara det. Då kommer viljan du känner för att få det jobbet skaffa sig den kunskap som du behöver. Med en stark vilja så klarar man allt.

- Välj dina ja & nej.
Att säga ja till något innebär att du säger nej till något annat. Det behöver inte vara negativt alltid utan kan vara positivt vissa gånger. Men att vara en "ja sägare" innebär att du kanske inte alltid vill göra det du säger ja till. Ibland måste man säga nej för att gå en annan väg som känns bättre för just dig.

-

Just detta är också ett bra tankesätt tycker jag. Att se framför dig hur du redan har lyckats eller en tydlig bild av vart du är om 2 år och hur du tar dig dit. Lite tankens kraft också, för er som läst "the secret" så kan jag känna igen just detta tankesätt mycket från det.

- Drömmar & mål
Vad hade ett liv varit helt utan några drömmar och mål? Man hade gått i sitt ekorrhjul och gjort samma sak dagarna långa utan att utvecklas på något. Och den bästa känslan är ju när man haft ett mål och känner hur man steg för steg kommer närmare just detta.

- Små mål är också mål
Mål man har behöver inte vara jättelångsiktiga eller speciellt stora för att det ska ge något positivt för en. Idag har jag som mål att jag ska orka göra klart vardagsrummet och börja kika på hur vi ska göra i köket. Det är en liten grej men som jag vet att jag kommer känna en otrolig lättnad över om jag orkar det efter jobbet.

Gå din egen väg, gör det som känns rätt för dig!

Kram Linnea

Gillar