Min inredningsstil

Hej på er!

Ikväll är jag ensam hemma då Emil ska sitta på en livesänd gala med jobbet hela kvällen tillsammans med en kollega. Så jag ska faktiskt ta vara på lite ensamtid med att dra på Big Brother live och äta nån middag. Sen ska jag faktiskt försöka plugga. Ska ta vara på den inställningen och bara köra även fast det tar emot att sätta sig med det efter jobbet.

Tänkte även bjuda på mina favoriter i min inredningsstil. Lite vad jag tänker på när jag inreder ett rum och vad jag gillar.

Vi har i hela lägenheten en gråskala som mer eller mindre återfinns i varje rum. Jag tycker grått är en extremt härlig och harmonisk färg som dessutom finns i så många olika nyanser vilket kan skapa en väldigt fin helhet. Det är även en färg som funkar ihop med de mesta andra färger.

Något som även finns i varje rum hemma hos oss är tavlor. Det är något jag lägger märke till först när jag är hos andra. Det säger så mycket om personen som bor där och är dessutom enkel att byta ut om man vill göra en förändring hemma. En tavelvägg för mig är en story man sätter ihop. I en bra tavelvägg ska alla posters ha någon anknytning till varandra och därmed bildar det ett tema eller en story som personen som äger den gillar.

Textilier, kan ni tänka er ett rum utan textilier? Det kan inte jag. Det dämpar, lugnar och värmer hela rummet och är dessutom också enkelt att variera och byta ut när man vill ha en förändring i stil eller känsla. Vi har valt mörka färger på samtliga gardiner i vår lägenhet för att värma upp rummet. Även i köket har vi en grå färg på gardinerna men där är faktiskt ett rum jag ibland byter till klassiska vita för att få en clean och ljusare känsla. Men då vi har ett svartgolv som går hela vägen från kök till vardagsrum så finns även det mörka där.

--

Jag tänkte börja med en ny grej här på bloggen. Där jag berättar rum för rum vad jag alltid tänker på när jag inreder. Bra saker man kanske inte alltid tänker på men som faktiskt gör stor skillnad i helheten. Allt ifrån, material och belysning till vilken känsla man vill ha och hur man uppnår den. Jag tänkte faktiskt börja med vardagsrummet och det inlägget kommer upp redan imorgon.


Kram Linnea

Gillar