Min senaste resa - Prag

Förra julen fick jag i julklapp av Emil en resa till Prag tillsammans med Rasmus (hans bror ) och deras mamma. Resan var bokad till början av februari, alltså precis innan corona blev stort. Hela den resan var supermysig, en sån där resa där man åker och bara upptäcker staden, umgås och gör saker tillsammans. Vi har pratat om den här resan hela året och kollat tillbaka på den och det blir extra känsligt nu när man inte kan resa. Man vill ju bara göra det extra mycket nu. Denna resa hade jag gärna haft som tradition varje år, helt fantastisk var den!


Vi åkte 19 februari och var framme i prag runt 14-tiden. Eftersom det var Emil och Rasmus som bokat och fixat allting så hade jag ingen aning om något, boende, hur vi tog oss dit osv. På ett sätt var det väldigt skönt att bara glida med och låta dom fixa allt men samtidigt kändes det lite stressande att inte veta. Jag vill gärna ha koll på allt och veta vad som väntar. Men dom hade bokat en lägenhet så vi bodde tillsammans i en superfin vindsvåning. Tycker det var ett stort plus att bo på det sättet när man var där för att "uppleva prag" man fick liksom bo mitt i smeten tillsammans med folk som bor där permanent. Ett hotell hade ju annars varit fullt med andra turister och man får inte den där känslan av hur det faktiskt är att bo där. Så ett stort plus och något jag verkligen kan rekommendera är att hyra en lägenhet sådär.

Sen var det ju en grej redan från start att öl måste man dricka där. Det var väldigt viktigt haha. Jag som vanligtvis aldrig dricker öl hade ingen tanke på att ens testa det där, men tror ni det höll? Nejdå jag testade, det var väl ingen höjdare men helt klart värt att testa där.

Även gällande alla middagar så fanns det redan ett ganska klart schema över vad vi måste testa och när haha. Det fick dom mer än gärna sköta. Första kvällen var det en italiensk restaurang på schemat. Helt fantastisk! Den är nog den jag minns mest från hela resan i matväg. Både vinet vi drack till maten och pastan var 10/10!

Det blev väldigt många och långa promenader om dagarna. Vi gick i stort sett till alla ställena vi besökte. Det är ju en helt fantastiskt fin stad med mycket saker att upptäcka och se. Gallerior, matmarknader, vingård och restauranger. Jag önskar idag att jag fotat mer, mer specifika saker. Men som ni kanske förstår så var detta en väldigt speciell tid, pappa var hemma men fortfarande sjuk och den senaste tiden hade varit väldigt tuff. Så det var svårt att slappna av riktigt och vara där i nuet med rätt energier. Så det blev inte riktigt så mycket bilder som jag idag hade önskat. Men det var helt fantastiskt ändå och jag hoppas vi snart kan göra om en sån här resa tillsammans och upptäcka nya städer.

Sista kvällen gick vi på en Gin & tonic bar. Gin & tonic är något jag i vanliga fall älskar att blanda ihop en lördagskväll hemma så att få testa på alla dessa olika sorter och speciella drinkar de gjorde där var så häftigt. Jag tog en som hette "Cherry blossom tonic" med ananas, grapefrukt, choklad och mint. Den måste jag säga kommer bli svår att slå någon gång. Den absolut godaste Gin & tonicen jag druckit!

Kram Linnea

Gillar