Recept på sjukt god laxgratäng

Denna visade E mig i början av vårt förhållande och sen dess har det verkligen blivit en återkommande rätt här hemma. Även mina föräldrar fastnade för den och introducerade den i sin vardag. Gillar ni lite starkare mat och framförallt lax så kommer ni ÄLSKA den här. Sen går den ju självklart att göra lite svagare om man inte gillar så starkt men för oss som tycker om det är det här receptet perfekt!

Jag har tänkt så många gånger att jag ska dela med mig av den här men eftersom den inte ser så vacker ut varken vid tillagning eller servering så har jag inte riktigt vetat hur jag ska lägga upp det. Men gör en steg för steg även i bilderna här så får ni se lite hur den ser ut.

♡♡♡

Laxgratäng med mos

Du behöver:
- 4st laxfile
- 0,5 tsk salt
- 2 dl Créme fraiche
- 1 msk sambal oelek
- 2 dl riven ost

Till moset
- 1 kg potatis
- 2 msk smör
- 2,5 dl mjölk
- Vitpeppar
- 1 paket Philadelphiaost
- salt

Gör så här:

♡ Börja med att skala och koka potatisen. Häll av potatisen och vispa sedan ihop den med alla ingredienser till moset med hjälp av en elvisp.

♡ Sätt ugnen på 225 grader

♡ Lägg laxskivorna i en ugnssäker form. Strö över saltet.

♡ Blanda créme fraiche med citronsaft och sambal oelek. Vi brukar alltid göra dubbel sats mot vad som står i receptet, så vill ni ha mer sås dubbla bara det som står.

♡ Klicka moset runt om laxen och häll sedan över såsen på laxen. ( Inte över moset utan endast i mitten av formen på laxen). Strö sedan osten över laxen och moset.

♡ Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.

♡♡♡

Kram Linnea

Gillar