Vad hände? Varför vi inte har Stella mer

Ni som följt min blogg ett tag har kanske märkt hur lite Stella är med numera och faktiskt till och med så pass att vi inte ens har henne kvar hemma. Och sorgligt nog så är det sant. Men varför?

Vi bor ju i en 2:a i Stockholm och varken jag eller E är därifrån så ingen av oss har heller någon familj där. Närmsta är väl min familj och det är typ 3 timmar med bil hemifrån. Men iallafall så har vi nu haft Vira i snart 1 år och Stella ett halvår ungefär och de första månaderna vi hade dem tillsammans hemma i lägenheten gick superbra! De älskade verkligen varandra och lekte, sov åt alltså gjorde allt tillsammans. Man riktigt såg glädjen på dom efter varje gång de varit ifrån varandra en stund och äntligen fick ses igen. Men så hände det ju något som ingen av oss riktigt förstod.

Vira blev sjuk och väldigt slö och spydde och under det var Stella väldigt lugn mot henne och såg att något var fel så hon anpassade sig väldigt väldigt bra efter det. Men vi åkte in till veterinären och hon fick vätskeersättning och lite annat mot illamåendet osv så när vi kom hem var hon ju trött och ville vara ifred, vilket vi förstod. Så att hon morrade och markerade var inget vi reagerade på då, hon ville vara ifred bara. Men det där beteendet har fortsatt och verkligen inte blivit bättre. De har hänt flera gånger att de flugit på varandra och riktigt gjort illa varandra. Så nu vågar vi inte lämna dem själva en sekund. Stella får följa med oss överallt när vi är här och så mycket som möjligt försöker vi ha dom på olika ställen (Vira i Stockholm & Stella i Borlänge eller tvärt om).

♡♡♡

Det är verkligen så konstigt vad som hände mellan dom? Och hur de kunde gå från att vara bästa vänner till att inte ens kunna se varandra. Och det är verkligen inte så att Stella gjort något som skulle kunna göra så att Vira är så arg på henne. Jättekonstigt och vi hoppas verkligen att de löser sig mellan dem så vi kan få hem båda två igen. Men som det ser ut nu så törs vi inte lämna dem tillsammans i vår lilla lägenhet.

♡♡♡

Kram Linnea

Gillar