Våga prata om det!

De största förändringen i mitt liv både psykiskt och fysiskt som jag gjort under detta är har förändrat mitt liv på ett plan jag inte kunde se mig själv på för bara några månader sen. Från att stå med funderingar kring hur det ens är möjligt att få ett bra självförtroende, kunna sopa av sig saker som jag innerst inne vet att jag inte gjort fel. Till att idag förstå att det som orsakat mitt mående och allt som hänt inte är mitt fel. Jag har kunnat släppa en så stor del som tyngt mig och begränsat mig vilket gjort att jag idag känner mig 20 kilo lättare och fri i mig själv.

Det är fruktansvärt hur många år i mitt liv som blivit begränsade pga hur allt som hände förändrade mig. Det är nog det som mest gör mig så fruktansvärt arg, att andra kan förstöra ens liv och man själv inte riktgt kan göra något åt det. Men vad gör man egentligen? När man är mitt i en situation där man känner sig ensam och utsatt men framförallt rädd. Rädslan är nog den som är värst, man kan inte gå runt den och hela situationen blir ohanterbar.

Vad är det jag förändrat för att kunna gå vidare i allt?
Det jag tror varit det absolut bästa som hjälpt mig att släppa den största spärren., är att prata om det! Men inte bara med mina närmsta, dom vet redan vad som hänt och jag vet att dom vet att det inte var mitt fel. Mobbning är ALDRIG offrets fel men tyvärr är det ofta offret som får problem flera år efter själva mobbningen. Det jag gjorde som jag inte gjort förut var att berätta för de som inte visste, jag höll inte tillbaka längre jag berättade! Och det jag nog var mest rädd för inför att berätta var vilket bemötande man skulle få. Jag pratade inte bara med mina vänner utan jag gick till 2 olika psykologer också som jag bara kunde prata på om allt hur länge som helst utan att bli avbruten. Och jag tror att när man pratar om det och får höra det själv och inte bara i sitt huvud och även se utomståendes reaktion på det hela så förstår man att det inte är ens eget fel.

Våga prata om det och berätta. Jag var rädd för reaktionen jag skulle få men av alla jag berättat för har jag BARA fått positiva reaktioner. Och det hjälper inte att ens närmaste berättar för en att det inte var mitt fel, för det känns som en självklarhet att dom ska säga. Men när utomstående berättar ur deras synvinkel så tror man liksom på det på ett annat sätt.

♡♡♡

Kram Linnea

Gillar