Hitta din motivation

Hej på er!

En väldigt trött tisdag, som behöver lite extra motivation. En liten påminnelse till mig själv hur jag ska hitta motivationen igen. Jag har främst 3 saker jag brukar försöka fokusera på när jag bara känner för att krypa ner i sängen igen på morgonen, eller när motivationen helt tar slut på jobbet. Idag va en sån dag när jag kände hur hela kroppen bara ville sätta sig ner och stänga av för en stund. Jag var så trött, trots att jag visste att jag sovit bra hela natten. Dock var magen inte helt bra efter gårdagen så fick inte i mig så mycket till frukost och det har jag märkt den senaste tiden att frukosten är så viktig för mig.

Men om man bortser från sömn och mat så kan man bli riktigt trött i hela kroppen bara av att låsa sig i negativa tankar. Det värsta jag kan göra när jag känner mig så slut är att gå och vila, eller ta en rast. Då blir jag bara ännu segare. Jag har 3 saker jag försöker fokusera på som kickar igång mig och motivationen igen.

1. Ha något att se framemot - Det behöver inte vara något stort. Bara att veta att jag och Emil ska laga en god middag ikväll och se ett nytt avsnitt av en serie vi följer räcker ibland. Men jag försöker hela tiden ha något i bakhuvudet jag kan tänka på som jag ser framemot. Är det något man gillar och längtar efter så blir tankebanorna genast mycket positivare och där hittar jag så mycket motivation.

2. Tankebanor - Jämför jag en dag där jag fokuserar på det negativa med de dagarna jag tänker positivt så ser jag hur mycket enklare allt går när jag är positiv. Är det något som tynger mig så försöker jag hitta en lösning på det så fort som möjligt, även om det kanske inte är en lösning som kan ske direkt så är känslan bara av att veta att man gjort de man kan enorm. Ta avstånd från dom som är negativa dessa dagar prata istället med någon som kanske har mer energi just den dagen.

3. Acceptera dig själv & ditt mående - Att veta att jag ska göra massa saker efter jobbet när motivationen och energin inte är på topp stressar mig bara. Visst om det är något som jag verkligen älskar som jag kan fokusera på, men är det något som kanske tar väldigt mycket energi och inte ligger på min topplista över saker. Acceptera istället att du inte behöver göra något efter jobbet, sen om energin finns där efter jobbet så är det bara ett plus. Men lasta inte på massa saker som tynger dig istället för stärker dig. Acceptera hur dagen ser ut och lägg tankarna på de som gör dig glad.

Kram Linnea

Gillar

Kommentarer

LouiseEdling
LouiseEdling,

Åh vilket härligt peppande inlägg <3 Kram

nouw.com/louiseedling
hilmak
hilmak,

Håller verkligen med om dessa! Allt handlar om mind control egentligen 😍

nouw.com/hilmak
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Vilka mysiga bilder! Du lägger alltid upp så fina bilder tycker jag! Vilket härligt inlägg, så inspirerande och peppande till att själv tänka i dessa banor. Så underbart att du har lite saker du vet funkar när du har jobbiga dagar. Det där med att ha något att se fram emot är helt underbart och välbehövligt. Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
Hilma
Hilma,

Så himla bra tips du kommer med! Jag kan tycka det är supersvårt att hitta den där acceptansen till att man kanske inte alltid är på topp... <3

nouw.com/hilma