Kakor på svarta bönor

Såg det här receptet på Gabriella Joss blogg (här ) och tyckte det såg lite halvskumt ut med bönor i kakor. Men hennes bilder på kakorna såg så goda ut så det gjorde ju att man var tvungen att testa.

Och det blev faktiskt supergoda! Jag hatar ju svarta bönor och tänkte mest "hur f*n ska det här smaka", det värsta i hela processen var ju att tvätta av dem där bönorna, åh fy!! Men slutresultatet innehöll ingen bönsmak alls utan smakade ungefär som hasselnötskräm och det är ju got? hihi

Recept

♡ 3 dl rostade hasselnötter
♡ Ett paket kokta svarta bönor (380g)
♡ 3/4 dl rörsocker
♡ 1/2 dl kakao
♡ 2krm vaniljpulver
♡ 1tsk bakpulver
♡ 1 krm flingsalt
♡ Hasselnötter eller kokosflingor till topping

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C. Lägg nötterna i en matberedare. Kör tills nötterna blivit till ett »nötsmör«, det kan ta ett tag beroende på hur kraftfull matberedaren är. Fastnar nöthacket längs kanten så skrapa ner hacket då och då och kör igen. Häll av bönorna, skölj och låt dem rinna av väl. Tillsätt bönor, socker, kakao, vaniljpulver, bakpulver och flingsalt i matberedaren och kör till en jämn smet. Forma degen till 16 kakor (för 16 st) och lägg på en bakpappersklädd plåt. Strö över hackade nötter och tryck till lätt med handen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna på galler. Kakorna är bäst att förvara i frysen.

( Recept från Gabriella Joss )

♡♡♡



Kram Linnea

  • Recept

Gillar

Kommentarer