Mobbning förstör en inte bara för stunden

Hej på er! ♡

Sen jag började mina möten med min första psykolog här i Stockholm har jag verkligen fått upp ögonen för varför jag hamnat här där jag är idag. Det var inte bara stress för att jag tagit på mig för mycket som gjorde att jag blev sjuk. Att jag inte känt igen mig själv på flera år berodde inte heller på att jag "växt ifrån" allt jag brukade gilla. Allt grundade sig i hur jag mådde och blev behandlad under högstadiet. Jag visste hur dåligt jag mådde när jag var i allt det där, när jag inte vågade gå själv på stan utan mina vänner eller när jag flydde lektioner för att ringa mamma för att jag var så rädd.

När allt det här fick ett slut var det klart att det var lite oroligt att vistas i den miljö där allt hände, men jag visste att det var över och att jag inte behövde vara rädd för dessa personer mer. Dock kom jag aldrig tillbaka. Jag var så uppe i allt annat just då, allt som hänt, gymnasieval, nya vänner och allt som var där i 9an, slutet av högstadiet så jag märkte inte direkt av detta. Men så fort jag började gymnasiet kom alla spår. Det som hände mig i 9an förstörde mig. Och det kom ikapp mig mer och mer.

Jag trodde att anledningen till att jag inte vågade stå framför klassen eller ta så mycket plats jag brukade kunna utan problem innan berodde på att mitt självförtroende blivit så förstört. Så ännu en gång tänkte jag inte mer på det.
Det var nog inte förens sista året på gymnasiet jag började märka det mer och mer. Jag höll tillbaka mig själv. Jag blev stressad över allt men tänkte att det går väl över efter studenten.

Men att börja på en ny arbetsplats, lära sig nya saker, flytta ihop med någon och börja ett helt nytt liv i princip gick inte alls. Allt kom ikapp mig och jag blev så nedbruten att jag inte klarade av någonting, vilket i sin tur ledde till stress. Jag var så olik mig själv och så långt ifrån att klara av vardagen att jag tvingades bli sjukskriven på 100%. Så med en sjukskrivning på 100% och en massa läkarbesök och psykologsamtal senare kan jag nu se klarare och förstå. Ingeting av det här var mitt fel. Att mobba någon förstör en inte bara för stunden. Det kan förstöra hela ens liv i vuxen ålder. För många kom det ikapp dem i vuxen ålder och det bryter ner en så kraftigt och man kanske inte ens förstår vad det beror på. Jag trodde det var stress och skola, men det började mycket tidigare.

Det har även tagit mig fram tills i år att förstå att ingenting är mitt fel. Jag kan idag se tillbaka på allt på ett helt annat sätt och se vem som gjorde fel och förstå hur fruktansvärt det är. Och att folk går igenom sånt här fortfarande, varje dag är ett rent helvete! Detta har verkligen blivit vänt till något positivt för mig idag men vägen hit har varit lång och tuff och jag önskar ingen samma väg i livet. Alla förtjänar att älska sig själva och få känna den där glädjen och välmåendet som får en att älska livet!

♡♡♡

Kram Linnea

Gillar

Kommentarer

sararosund
sararosund,
Du är så stark!! <3 kramar till dig! <3
nouw.com/sararosund
linneahedberg
linneahedberg,
Tack snälla du! Kram ♡
nouw.com/linneahedberg
Lillymihlte
Lillymihlte,
Så fint att du väljer att dela med dig av detta! ♥ All kärlek till dig vännen, du är fantastisk!
nouw.com/lillymihlte
linneahedberg
linneahedberg,
Tack så jättemycket hjärtat! ♡
nouw.com/linneahedberg