Pestolax med bönpsta

Vi gjorde detta första gången kvällen innan vi åkte till Grekland och det var bara något vi kom på och ville testa lite snabbt inne på Coop, men alltså det är så jävulskt gott! Bland det bästa jag ätit faktiskt. Även fast det inte ser så underbart, jävulskt gott ut på bilden så kan jag lova att det smakar bättre än det ser ut, haha. Så tycker du om pesto och lax så måste du verkligen testa detta! Och det bästa är att det är nyttigt också!
Eftersom vi kom på detta själva och bara har testat och smakat oss fram så har vi inga exakta mått på ingredienser, men det är bara att testa sig fram så blir det nog bra. Finns inte mycket som kan gå fel ;)

Recept

Ingredienser:
4 laxfiléer
200 g pesto
150 g fetaost
3-5 dl grädde
200 g bönpasta

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Lägg upp laxen i en ugnssäker form och krydda efter smak. (Vi kryddade med lite citronpeppar)
3. Blanda ihop pesto, grädde (ta mängd grädde efter önskad mycket sås) och fetan i en skål. (Mosa fetan med en gaffel eller något liknande). Krydda såsen efter smakbehag.
4. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen. Vi tog ut laxen när den nått en innertemperatur på 56 grader, men det väljer man själv hur man vill ha laxen.
5. Koka bönpastan efter anvisning på paketet
6. Ät och njut för det är jävulskt gott!

Kram Linnea

  • Recept
  • Nära Södertälje

Gillar

Kommentarer