Selfpepp-onsdag

Godmorgon på er!

Det är onsdag, mitten på veckan och jag känner att det kan behövas fylla på med energi. Lite positiv energi. Det tog emot när klockan ringde 05.30 imorse och bara tanken av att veta att jag hade kunnat sova 1 timme till och ändå hinna i tid gnagde lite i mig. Men jag har det senaste halvåret gått upp 2 timmar innan jag behöver lämna hemmet på morgonen. Ibland resulterar det (som idag) att jag sitter på jobbet 30 min innan jag börjar och kan som idag ägna mig åt bloggen och lite planering. Jag tycker det är skönt och faktiskt väldigt välbehövligt för min del att kliva upp så långt innan jag ska gå hemifrån bara för att kunna landa i allt och komma igång riktigt på morgonen. Jag hatar att stressa på morgonen, det leder bara till dålig energi resten av dagen. Så mitt beslut med så mycket tid på morgonen är jobbig dom första 5 minuterna men gynnar mig resten av dagen. Så ett tips från mig om man känner att man inte gillar den där stressen på mornarna är att ta din tid, vakna ordentligt hemma utan stress.

Det här citatet slog lite extra hårt imorse. Jag har ju en dröm om att få flytta tillbaka till Dalarna snart. Men den drömmen har alltid känts lite "ja men om något år" men så dök de upp en grej helt plötsligt och frågan kom upp "är du redo att flytta nu?" och det blev sån chock nästan. Helt plötsligt börja man tänka på allt man har i Stockholm, alla man behöver lämna och lägenheten (som egentligen känns för liten) men det är ändå en lägenhet vi bott snart 4 år i. Jag tror att även om vi väljer att flytta idag eller om 5 år så kommer det vara blandade känslor. Det är de alltid. Det bästa är nog bara att göra det som känns rätt längst längst inne.

Jag har haft en känsla av att jag måste skaffa erfarenhet i olika jobb nu när jag bor i Stockholm för att sen kunna klara mig bättre när vi väl flyttar. Men sen tänker jag efter vad jag EGENTLIGEN vill och jag känner innerst inne inte det där behovet av att prova massa olika jobb. Jag är nöjd med mitt jobb nu och har planer på sidan av. Det där med att testa olika kommer nog aldrig hända mig medvetet, och det är okej. För vissa tror jag det är jättebra men jag är inte den personen.

Det finns så mycket "detta bör du göra" "så borde du gjort" "du måste göra det.." jag tror det är sånna saker som gör att man känner sig vilse. Jag känner att jag inte gjort allt som man "ska" men jag är nöjd ändå. Det är bara dom där hjärnspökena som talar till mig.


Nästa citat som jag verkligen älskar och som får mig att känna den där extra motivationen är detta.

" Att riskera för dina drömmar är rätt skrämmande. Men vet du vad som är ännu mer skrämmande? Att ångra sig.

- Johannes Hansen"

Jag tänker ofta på det och det är då jag känner "kör". Jag vill inte ångra något varken idag, imorgon eller om 10 år. Dock tycker jag det är viktigt att tänka sig för att man inte gör saker bara för att "det kanske blir bra. Detta borde vara rätt". Känn efter, är det bara skrämmande för att det är något nytt, kör! Men är det skrämmande för att " det är detta jag borde göra, det är så man gör", nej. Det ska vara rätt för DIG, följ dina drömmar och våga. Gå din egen väg och strunta i alla måsten.


Slutligen, låt inte rädslan för nya saker sätta stopp för dig. Är det din väg för att nå din dröm, kör! Men är det vägen du känner att måste göra för att passa in, stanna. Ta en ny väg.


Är det något du verkligen brinner för och drömmer om att få göra så kommer du klara det. Har du inte kunskapen just nu så kommer du få den.

Vilja trumfar kunskap för att viljan skaffar sig den kunskap som viljan behöver när den behöver den.

Kram Linnea

Gillar

Kommentarer

hilmak
hilmak,

Håller helt med om att det är skönt att gå upp tidigt för att ha gott om tid!! 😍

Bra citat!! <3

nouw.com/hilmak
Lillymihlte
Lillymihlte,

Så himla fint inlägg hjärtat! Jag vet inte om man någon gång kommer till rätt tillfälle med att flytta, det kommer alltid att vara med blandade känslor! Allting blir dock bra med tiden precis så som du skriver! <3 Kramis!

nouw.com/lillymihlte
linndossing
linndossing,

Detta behövde man verkligen och som du säger så säger är det alltid blandade känslor, oavsett om det är nu eller om 10 år <3

nouw.com/linndossing