Styla en byrå 

Hej på er!

Gud va kul det känns att äntligen få göra ett inredningsinlägg. Jag tröttnar ju så fort på stylingar jag gör i hemmet och gillar att små enkla saker kan göra stort intryck. Så idag stylar vi om en byrå i vardagsrummet. Nummer ett när jag gör nya stylingar är att neutralisera ytan. När man plockar bort allt får man en överblick över ytan och inte stirrar sig blind på det gamla. Det är lättare att se nya möjligheter och vinklar.

Några små tips när det gäller att styla en byrå som står på det här sättet är:

- Placera lampan så man inte blir bländad när man går förbi byrån och i det här fallet så har jag en vägg till vänster om byrån så där passar lampan perfekt. Man ska alltid försöka tänka på att lysa upp hörnen på rummet för att få bort de "hårda" intrycket. Rummet känns större och mjukare när hörnen lyses upp. Men framförallt placera lampan så du inte blir bländad och är den som i detta fallet ganska stor vill man inte att den ska täcka resterande inredning på byrån.

- Levande ljus som speglar sig i spegeln. Här välde jag att höja upp och binda ihop ljusstakarna i ett stilleben tillsammans med några tidningar och ett cooee huvud. Lågan från ljusstakarna kommer upp en bit i spegeln och bildar en fin spegelbild till rummet. Det blir ett lite mer djup i det hela.

- Bygg stilleben. Detta kan man göra som i detta fall jag gjort. Jag ramar in mitt stilleben med hjälp av några tidningar. Sen ska man helst jobba i ojämna tal. Som 3 eller 5 objekt. Detta för att ögat inte ska vilja "para ihop och dela upp" objekten utan de ska bilda en helhet.

- Färgskalan. Jag har valt att hålla mig till en neutral skala som matchar med resten av rummet. Men här är ett utmärkt ställe att stoppa in enstaka färger om man har detaljer i resten av rummet som man vill få ihop. Jag har pratat om "den gyllene regeln om 3" så har man tillexempel ett gråskaligt rum men en röd fåtölj man verkligen vill ha med i sin inredning kan man stoppa i 2 objekt till med samma färgskala för att få en helhet. Då är en byrå som denna ett bra ställe att kanske hänga upp en tavla ovanför med röda toner eller en dekoration som går i rött.

Kram Linnea

Gillar

Kommentarer