Våga gå din egen väg

Hej på er!

Det finns två saker jag skulle säga är mina största intressen. 1. Inredning och 2. Personlig utveckling. Det sistnämnda är något jag försöker att bära med mig jämt. Att våga utmana sig själv och hitta den där inre kraften för att våga gå sin egen väg och inte skrämmas av alla motgångar man kanske stöter på.

Därför tänkte jag här dela med mig av mina bästa citat & peppande texter som jag alltid försöker bära med mig för att boosta mig själv när motivationen inte riktigt finns där.

- "Viljan trumfar kunskap för att viljan skaffar sig den kunskap som viljan behöver när den behöver den" - Christer Olsson
Detta citat är nog det starkaste som satt sig fast i mig. Något jag alltid bär med mig speciellt när det gäller att söka jobb eller utsätta sig för något nytt. För är det något du verkligen vill, tex ett jobb du verkligen vill ha men är osäker på om du har kunskap nog för att klara det. Då kommer viljan du känner för att få det jobbet skaffa sig den kunskap som du behöver. Med en stark vilja så klarar man allt.

- Välj dina ja & nej.
Att säga ja till något innebär att du säger nej till något annat. Det behöver inte vara negativt alltid utan kan vara positivt vissa gånger. Men att vara en "ja sägare" innebär att du kanske inte alltid vill göra det du säger ja till. Ibland måste man säga nej för att gå en annan väg som känns bättre för just dig.


Just detta är också ett bra tankesätt tycker jag. Att se framför dig hur du redan har lyckats eller en tydlig bild av vart du är om 2 år och hur du tar dig dit. Lite tankens kraft också, för er som läst "the secret" så kan jag känna igen just detta tankesätt mycket från det.

- Drömmar & mål
Vad hade ett liv varit helt utan några drömmar och mål? Man hade gått i sitt ekorrhjul och gjort samma sak dagarna långa utan att utvecklas på något. Och den bästa känslan är ju när man haft ett mål och känner hur man steg för steg kommer närmare just detta.

- Små mål är också mål
Mål man har behöver inte vara jättelångsiktiga eller speciellt stora för att det ska ge något positivt för en. Sen kan små mål även vara delmål till ett större mål man har. Det är ungefär som en "att göra lista" hur skönt är det inte att kunna bocka av något från den, stort som litet. Detsamma är det med mål. Ett mål jag har just nu är att kämpa på med min knäskada och se till att bli bra och återställd så snabbt som möjligt.


Gå din egen väg, gör det som känns rätt för dig!

Kram Linnea

Gillar